CHIPTUNING

Chiptuning kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Bij Lohuis chiptuning kunnen wij uw auto voorzien van meer vermogen, koppel en een lager brandstof verbruik. Benieuwd hoeveel vermogenswinst wij kunnen maken bij uw auto?

Bereken nu je extra vermogen of vraag de prijs aan

Hoe werkt chiptuning?

Bijna alle auto’s na bouwjaar +/- 2000 zijn uitgerust met een motorcomputer (ECU). Deze computer regelt bijna alles wat er gebeurt in en om de motor. Doordat de computer zoveel moet regelen is hij voorzien van veel 'parameters'. Al deze parameters staan in de software van de motorcomputer, die wij voor u kunnen aanpassen.

OBD

Allereerst wordt er een diagnose uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alles werkt naar behoren. Vervolgens wordt de software gelezen via de OBD poort, dan kunnen wij zien welke software aanwezig is in de motorcomputer. Daarna wordt de aangepaste software over de oude heen geschreven. Als dat allemaal gebeurd is wordt er een proefrit gemaakt om te kijken of alle waardes binnen de grenzen vallen. Denk hierbij aan de turbodruk, luchtmassa en werking van de lambdasonde.

BOOT/BENCH

Bij sommige type auto’s is het niet mogelijk om de software aan te lezen via OBD. Bij deze auto’s moet de motorcomputer gedemonteerd worden en wordt de software gelezen door andere manieren toe te passen. Bij BOOT moet de computer geopend worden alvorens we bij de software kunnen komen. BENCH daar integen is gemakkelijker, met deze methode pakken we bepaalde pinnen waar de stekker op aangesloten zit.

Waarom chiptuning op maat bij Lohuis chiptuning?

Meer vermogen met behoud van motor

Lohuis Chiptuning stelt de software zo af dat u wel vermogenswinst hebt maar dat het niet schadelijk is voor uw motor. Als een fabrikant een motor ontwikkeld moet deze een grote marge aanhouden omdat in sommige landen andere milieu-eisen gelden dan bijv. in Nederland. Maar ook andere factoren spelen een rol waardoor de fabrikant de software iets lager afstelt.

image
image

Brandstofbesparing

Bij het chiptunen is het bijkomende voordeel dat u brandstofsparing realiseert bij normaal gebruik. Wilt u extra brandstofbesparing kies dan voor ecotuning.

Neem contact met ons op image
image

Voordelen van chiptunen

  • checkmark Snellere reactietijd
  • checkmark Extra vermogen en koppel
  • checkmark Meer brandstofbesparing

Of bel 0623247105